Fjord Base under utvkling

Fjord Base er stadig under utvikling og det er selskapet Fjord Base AS som står bak endringene. Det er snart investert 100 millioner kroner siden sist høst for å klargjøre basen for en aktiv fremtid, og for å utvide areal for fiskeproduksjon. 

Dere har kanskje sett at vi bygger på en hall i øst når dere kjører mellom Florø og Brandsøy? Det er Equinor sitt bygg og som vi kaller «bygg 66». Vi utvider bygget fra 1600 til 4000 m2 for å få plass til aktivitetsøkningen som kommer fremoverØkningen er også grunn til at det har kommet opp et nytt lagerbygg like ved siden av. Overfor den nye hallen har Swire satt opp nye blå tanker som skal forsyne båtene som skal ut i Nordsjøen.  

Vi bygger også en ny vei vestover og dermed har vi fått nytt inngangsparti og ny trailerparkering. Under asfalten har vi lagt til rette for at det nye området i vest kan bruke mye strøm ettersom vi har fått konsesjon til å bygge et landbasert oppdrettsanlegg for 10.000 tonn fisk på Gaddholmen. Den nye veien effektiviserer, og gjør at vi kan kjøre vestover uten å havne midt mellom trucker og rør. Vår nye trailer parkering sørget også for at årets rullende 17. mai tog fikk en god startposisjon.  

I tillegg til dette holder vi på å flate ut Naustholmen slik at vi kan drive med landbasert fiskeoppdrett også der i fremtiden. Her skal vi lage vei fra Naustholmen til Gaddholmen og det siste nye er at vi har søkt om å få sette inn en tunell slik at kajakkpadlere kan padle mellom holmene.   

Bilde: Her ser vi Fjord Base pr. mai 2020 fra både øst og vest. // Naustholmen er under utvikling og klargjøres for industri! // Mye av det nye arealet i vest er nå asfaltert og oppmerket, og brukes blant annet til røroppbevaring. Foto: Harald M. Valderhaug

Se hele magasinet INC Nytt her: