Bilde: God stemning for gjengen på det fremtidsrettede bygg 75. Tatt av Photoevent.

Et bygg for fremtiden

1. mai i år stengte produksjonen på Knarr-feltet. 122 kilometer vest for Fjord Base ligger feltet som har produsert olje og gass siden 2015. Operatør for feltet er Shell, og her på Fjord Base har vi drevet forsyning og logistikkarbeidet til det 256 meter lange FPSO skipet* Petrojarl Knarr alle disse årene.

Nå skal aktiviteter i feltet avsluttes, og selv om det fortsatt blir litt arbeid for Shell fremover ser vi enden på en æra. Siden 2015 har Shell holdt til i flotte lokaler, skreddersydd for effektive operasjoner på bygg 75, midt i kjernen på Fjord Base. Fra 1. oktober tar Saga Fjordbase over bygget og ruller ut en av markedets beste logistikkmodeller. De har store fremtidsplaner for det ikoniske bygget med de store vinduene.

Storsatsing på felles logistikkområde

Det arbeides altså med å etablere et nytt, felles logistikkområde på bygg 75. Der vil Saga Fjordbase ha sine logistikkressurser integrert under samme tak. Dette gir bedre samarbeid og høyere effektivitet. Både kaikontoret og transportkontoret skal ut av midlertidige Covid-19 brakker, og innlemmes over nyttår. Da vil man se et fremtidsrettet operasjonsrom, hvor Saga Fjordbase får definert en spennende fremtidsmodell for både strategisk, taktisk og operativ logistikkstyring.

Bilde: Eltruckene har inntatt bygg 75! Tatt av Photoevent

Utvikling av grønn aktivitet
Sammen med Saga Fjordbase sitt forbedringsteam er mye arbeid lagt ned for at Saga Fjordbase sine nye lokaler skal møte fremtidige behov og være så bærekraftig som mulig. Uteområdet har fått større asfaltområde for å håndtere gods, de har fått egen sikringssone og flere kontorplasser og møterom. Det satses på nye og smarte digitale løsninger. Både Smart Hub og Saga Connect blir nøkkelverktøyene som snakker sammen med grunnleggende kundesystem.

I Saga Fjordbase snur de seg i siste liten. De fikser ting, alltid!
– Wintershall DEA

En plass, en logistikkløsning
Markedets smarteste logistikkmodell er med videre. I oppbyggingen av Saga Fjordbase aktiviteter i bygg 75, tar vi med oss kunnskap og nyttige læringer av 7 år med forsyning av Knarr feltet. Det har vært et godt samarbeid med AS Norske Shell hele veien. Saga Fjordbase og Shell sin logistikksamhandling lever videre i det vi velger å betegne som den smarteste logistikkmodellen i markedet – designet for fremtidig logistikksamhandling på norsk sokkel.

En av kundene som har prøvd modellen er Wintershall DEA. De forteller at de opplever Saga Fjordbase som profesjonelle, og at både mobilisering, manifest, skifting av kai, backload, bulkhåndtering og kommunikasjon har vært problemfritt.

Bilde: Stort lagerområdet finnes inne på bygget. Tatt av Photoevent

*  FPSO skip: Er et produksjons- og lagringsskip, med tilknyttende subsealøsninger.
* Lean: En filosofi og tankemåte hvor en jobber sammen over tid, mot en sømløs prosess uten sløsing av ressurser, tid eller innsats.

Del gjerne dette innlegget

Kanskje dette også interesserer deg?

Fjord Base, forsyningsbase, offshore wind, Florø, forsyning, supply, olje og gass