Bilde: Et godt arbeidsmiljø er viktig for våre fremtidige nyansatte, her fra overnattingstur til Kinn. Tatt av Bodil Bø

Vi rekrutterer for fremtiden

Vi skal bli en vesentlig aktør i det grønne skiftet. Slike storslåtte planer krever strategisk og fornuftig rekruttering. INC Nytt tok en sjekk med Marthe Opheim om akkurat dette. Vi gjør det vi kan for å satse på fremtiden, forteller HR- og HMS rådgiveren.

Rekruttering av de riktige ressursene, samt fokus på kompetanseheving er viktig for å nå målene våre. Blant annet er det lyst ut to strategisk viktige stillinger: Saga Fjordbase skal ansette en leder innenfor salgog kunderelasjoner, og Fjord Base søker etter en senior forretningsutvikler for å styrke satsingen på havvind. I tillegg skal Saga Fjordbase ha på plass flere maskinførere og en HMS-rådgiver. Dette er en oppskalering av dagens antall, og rekrutteres for å møte våre behov og styrke vår kompetanse og fleksibilitet.

Attpåtil satser vi på ny og ung arbeidskraft gjennom Framtidsfylket sitt program, og her skal vi ha traineer både i Saga Fjordbase og Fjord Base. Marthe kan røpe at de har ansatt to personer, så det er med glede vi kan introdusere årets traineer: Adnane Ouslimani og Andreas Olset. Adnane er ansatt i Saga Fjordbase, og vil være trainee innen logistikk. Han har faktisk to mastergrader og har studert petroleumsingeniør i Algerie og bærekraftig energilogistikk på høyskolen i Molde. Andreas er ansatt i Fjord Base som trainee innen tekniske fag, og har både fagbrev som sveiser og gått maskinteknikk på teknisk fagskole i Førde.

Velkommen til oss begge to!

Bilde: Hils på årets traineer! Fra venstre Adnane og Andreas. Foto privat

Kontinuerlig kompetanseheving er også et viktig fokus; både for å styrke oss i det vi kan best, samt jobbe for å nå langsiktige mål. Saga Fjordbase har nylig styrket seg med mobilkrankurs for tre av sine maskinførere – noe som er med på å øke fleksibilitet og effektivitet, og styrke logistikkflyten vår. I tillegg har vi for tiden satsing på kurs som skal styrke oss innenfor HMSSK, blant annet A-standard kurs for risikostyring, farlig gods kurs, og oppdatering på pakking & sikring.

Vi jobber også med Saga Akademiet forteller Opheim entusiastisk. Der skal vi tilby løsninger med «on the job training», og ser blant annet på bruk av simulator. Kanskje kan vi tilby ekstern opplæring i fremtiden? Vi har i alle fall mye spennende på gang!

Avslutningsvis forteller Marthe litt om hva som er HR sin rolle for å støtte den fremtidige satsingen. HR ser på overordnede strategier og mål når de rekrutterer, forteller hun. Det er viktig å identifisere hvilket behov vi har, og hva som skal til for å tette gapet mellom eksisterende kompetanse og fremtidige mål.

Del gjerne dette innlegget

Kanskje dette også interesserer deg?

Fjord Base, forsyningsbase, offshore wind, Florø, forsyning, supply, olje og gass