Livet som trainee i Saga Fjordbase

Fride Teigene Kittang er vår nåværende trainee i Saga Fjordbase. Når vi tar en prat med henne, har hun gjennomført omtrentlig halvparten av traineeåret. Hun forteller om en kjekk og flott arbeidsplass, hvor det skjer mye spennende hele tiden. Basen er stor, og i Saga Fjordbase arbeider det 80 medarbeidere. Med stort område i en så fremtidsrettet bransje blir det mye forskjellige arbeidsoppgaver som havner hos Florøjenta. Hun har vært innom logistikksenteret som controller, i bygg 76 og 63 på operasjoner og vareflyt samt testkjørt en av de største kranene. Nå sitter hun på administrasjonsbygget og jobber på innkjøp- og kontraksavdelingen. Fride har en bachelorgrad i økonomi og administrasjon.

En slik traineestilling er helt supert! Jeg har fått et bredt innblikk i hvordan de ulike avdelingene fungerer, noe som gir meg et helhetsblikk i organisasjonen.

Foto: Sosialt, kjekt og faglig innhold på samlingene til Framtidsfylket. Tatt av Photoevent

Mange avdelinger med godt arbeidsmiljø, hvor det ikke er langt mellom vitsene

Fride forteller at her kommer spøkene over alt, og trekker frem god stemning i avdelingene hun har vært i. Det er trivelige ansatte, og arbeidsmiljø er viktig. Det er i tillegg kjekt med så god kantine og velferdsordning som er her. For å nevne noe trekker hun frem Maria Mena konsert, høstfest, kransebinding og tapas. Samtidig trekker hun frem Framtidsfylket sitt traineeprogram. Her får man automatisk ett fellesskap, og det har vært både sosialt og faglig kjekt med utflukter, studieturer og samlinger. Det er den perfekte overgangen fra studie- til arbeidslivet.

Når vi spør hun om tips til de som er usikker på å søke traineestilling, sier hun: SØK! Du taper ingenting på å være trainee, og får til gjengjeld god oppfølging og et godt fellesskap med på kjøpet.

Bli tidenes første trainee i Fjord Base AS

Vi tok også en prat med Kim Gunnar Jensen, som jobber i Fjord Base. I eiendomsselskapet vil tidenes første trainee få varierte arbeidsoppgaver innenfor tekniske og administrative fag. Medarbeideren vil få muligheten til å et helhetlig bilde av det å drifte og utvikle fremtidens industriområde. Bærekraft og innovasjon er nemlig viktig for å leve opp til målsettingen om å være Norges grønneste base, og vi ser for oss at du som trainee skal bidra til dette arbeidet sammen med oss. Kim Gunnar forteller at han stadig jobber med effektivisering, hvor der digitalisering, systemutvikling og forbedringsarbeid er i fokus.

Han ønsker seg en trainee som kommer med nye tanker og måter å utføre arbeidet på, og gjerne en person som tørr å utfordre eksisterende rutiner og arbeidsmetoder. Kim Gunnar forteller at for gjengen i Fjord Base er det viktig med fornyelse, nye impulser og fersk kunnskap. Arbeidet blir meningsfullt, og den rette personen vil få være med på hvordan fremtidens grønne og bærekraftige industri skal se ut! Det er i tillegg en stilling med store muligheter for både personlig og faglig utvikling, samt egne ansvarsområder.

Her vil du få muligheten til å forme din egen rolle og arbeidshverdag, samtidig som du er med på reelle byggeprosjekt fra start til slutt.

Foto: Kim Gunnar(f.v.) og Jan Erik leter nå etter deres neste medarbeider.

Men… hvorfor Florø?

Dersom du fortsatt er usikker på om du skal søke, og i tillegg kanskje aldri har hørt om Florø har vi gjort det enda enklere for deg. Vi tok også en liten prat med Sondre Torgersen, som er vårt siste tilflyttende tilskudd. Han jobber i Saga Fjordbase som HMS rådgiver, og har jobbet her noen år nå. Han kunne ramse opp flere gode grunner til å velge Florø og Fjord Base som arbeidssted!

  • Byen har kort avstand til de fleste tilbud!
  • Godt velferdstilbud på jobb, med gratis trimrom, fantastisk kantine, lån av hytte på Strandafjellet samt en aktiv sosialklubb.
  • Flotte naturopplevelser, med både muligheter for spektakulære toppturer og øyer.
  • Vesle Kinn <3 Godt og lokalt håndverksøl (for de som liker slikt).

Trenger du mer informasjon, gode turtips eller bare vil slå av en prat? Nøl ikke!

Foto: Sondre er en av våre tilflyttere, og her gir han sine beste Florøargument