Nyhet

30. september 2025

Hverdagens 
høydepunkt 
på 
Fjord 
Base

Hver dag samles kolleger og samarbeidspartnere fra hele basen i Florøs beste kantine.

Lukten av nybakte rundstykker møter deg allerede i gangen. – Mmm, nybakte rundstykker i dag! hører du noen si. Det er en vanlig torsdag i kantina på Fjord Base, der Anne Kalland og teamet hennes er i full sving med dagens lunsj til rundt 125 sultne kolleger.


Kantina på Fjord Base ble etablert tidlig på 90-tallet, og Bistro To Kokker tok over driften i år 2000 med Anne i spissen. Oddny Bjerck ble med i 2008, og sammen har de bygget opp det som i dag er blitt det viktigste samlingspunktet på basen. Her handler det om fellesskap, trivsel og en investering i arbeidsmiljøet som merkes hver eneste dag.

Utsikt fra kjøkkenbenken

Fra kjøkkenbenken har teamet utsikt over havet og all aktiviteten på basen. Det er her dagen starter tidlig med steking av brødmat og klargjøring av grønnsaker til salatbaren.

Det går gjetord om de hjemmebakte rundstykkene og skappelbrødet, og ryktet sprer seg raskt blant kollegene når lukten fyller gangene når klokken nærmer seg lunsj. På det meste kan de bake hele 250 rundstykker på en dag.

Den uslåelige utsikten fra kjøkkenbenken i kantina. Foto.
Den uslåelige utsikten fra kjøkkenbenken i kantina.



Håkon forteller at han holdt liv i en surdeigsstarter i hele tre år, men da det ble glemt å mate den mens han var på ferie takket den dessverre for seg. Historien fortelles fortsatt med et smil, og nå har han en ny surdeigsstarter på lur som han håper å holde liv i minst like lenge.

Planlegging og minimalt matsvinn

Hver fredag planlegger Anne og teamet menyen for neste uke og bestiller råvarene som trengs. Mandager starter gjerne med suppe, og gjennom uken veksler de mellom lette lunsjretter og varmmat to dager i uken. Fredagen er det alltid litt ekstra kos. Alt lages fra bunnen av, og teamet har stort fokus på å bruke opp rester på kreative måter for å unngå matsvinn.

Kantina er hjertet på Fjord Base

Margrethe Nordal, som samarbeider tett med kantina om møtemat og aktiviteter på huset, kjenner pulsen på basen.

– Folk kommer inn døra, kjenner lukta og gleder seg til lunsj. Kantina er hjertet i bedriften. Pizza og taco er veldig populært. Og kanelbollene? Hjelp, de er skumle! Her er det lett å ryke på en smell. Mange tar gjerne flere så de har til kaffen senere på dagen også, forteller Margrethe begeistret.

Teamet lager den hjemmelagde pizzaen som er en klar favoritt hos mange kantinegjester. Foto.
Teamet lager den hjemmelagde pizzaen som er en klar favoritt hos mange kantinegjester.



Camilla Åsvoll er fast gjest og gir kantina hele tolv av ti poeng.
– Jeg kom med ønske om sukkerfri yoghurt og da tok de inn en skikkelig god proteinyoghurt som passer perfekt med granolaen Håkon lager, den smaker utrolig digg! sier hun.

Camilla har skogsoppsuppa som favoritt blant varmrettene, med skappelbrødet og de grove rundstykkene på delt andreplass.

Slik ser en uke ut

Uken starter med planlegging og prepping av all mat. Hver morgen fylles salatbaren opp med friske grønnsaker, frukt, pålegg, brød og rundstykker. Det bugner i salatbaren, med rikelig utvalg for de som vil spise ekstra sunt.

Salatbaren har noe for enhver smak. Miksene med belgfrukter er ekstra populære. Foto.
Salatbaren har noe for enhver smak. Miksene med belgfrukter er ekstra populære.



Miksene med belgfrukter, frukt, grønnsaker og oljedressinger er populære, og de hjemmelagde suppene har blitt en klassiker. Fiskemåltider og tapasretter er også populært.

På det meste har kantina servert 170 personer daglig. – Det har vært noen kaosdager hvor vi ikke skjønte helt hvordan maten skulle bli ferdig i tide, minnes Anne. Men teamet er godt samkjørt og leverer alltid til riktig tid. Alle er godt drillet, tar ansvar, og har det gøy mens de jobber.

Når du kommer inn i kantina møter du dagens meny. Men du har gjerne allerede gjettet deler av den på lukta... Foto.
Når du kommer inn i kantina møter du dagens meny. Men du har gjerne allerede gjettet deler av den på lukta...

Mer enn hverdagslunsj

Gjennom året arrangeres det forskjellige temadager. Fotballdagen hvor alle går i sine favorittdrakter og det serveres engelskinspirert mat er noe mange ser frem til. Grilldagen ute er en femstjerners opplevelse med alt fra biff til pølser og fisk, med friske salater og koldtbord. Julelunsjen er også et stort høydepunkt, med tradisjonell kald julemat, gløgg og kos.

Temadager skaper ekstra energi i hverdagen. Her fra fotballdag, grilldag og julelunsj. Fotomontasje.
Temadager skaper ekstra energi i hverdagen. Her fra fotballdag, grilldag og julelunsj.


Kantina har hatt mange høytidelige gjester gjennom årene. Politikere og toppledere fra andre selskaper får alltid tilbud om prøve den gode lunsjen når de kommer på besøk, noe som gir en god start og gode rammer for møter.

Fra arbeidstrening til fast ansatt

Håkon var en periode utenfor arbeidslivet før han startet i arbeidstrening gjennom NAV. I dag har han fast stilling i Bistro To Kokker og er en uunnværlig del av kantineteamet på Fjord Base. – Det har vært givende og spennende å vokse med oppgavene. Friheten til å utvikle menyen og prøve nye oppskrifter gir både mestringsfølelse og glede i hverdagen, sier han.

Arbeidstrening har vært en suksess for flere. Kamilla Indredavik som nå er en del av teamet i kantina trives godt i jobben. Det gode miljøet og eksponeringen for flere mennesker gjør det til en flott arena som både gir faglig utvikling og sosial mestring i trygge rammer.

Arbeidsglede som smitter

– Kantina er viktig for trivselen. Det er en oppgradering fra vanlig nistepakke og skaper en sosial arena rundt et godt måltid. Det er ingen selvfølge å ha kantine, og det er en investering som virkelig løfter miljøet på arbeidsplassen, sier Anne og Oddny.

For de som jobber i kantina er det en givende oppgave å bidra til at de ansatte spiser næringsrik og god mat. De kommer i kontakt med alle som er innom, får gode tilbakemeldinger, og kan utvikle menyen hver eneste uke.

Kantineteamet på Fjord Base hjelper også til andre steder ved behov. De lager blant annet mat for nær 400 deltakere på det årlige næringslivsseminaret Temposeminaret, der Fjord Base Gruppen er med som sponsor.

Byens beste lunsj med nydelig havutsikt. Foto.
Byens beste lunsj med nydelig havutsikt.

Fakta om kantina

  • Bistro To Kokker markerer 25-årsjubileum for kantina på Fjord Base
  • Ca. 125 daglige gjester
  • Åpningstider: 11-13
  • Florøs beste kantine
  • Team: Anne Kalland (leder), Oddny Bjerck, Håkon Tveranger og Kamilla Indredavik

Den gode stemningen og høye trivselen blant teamet i kantina smitter og skaper en god atmosfære for alle på Fjord Base. Håkon Tveranger (fremst), Oddny Bjerck, Anne Kalland og Kamilla Indredavik.