Nybruddsarbeid i det største byggeprosjektet på Fjord Base

Den 15. august 2022 vil for alltid være en merkedag for oss på Fjord Base. Dette var dagen da Havlandet åpnet verdens største yngelanlegg for torsk, og torskerognen ankom anlegget.

Fasilitetene til både yngel og stamfisk er noen av de største prosjektene vi har bygd her på basen. Anleggene, med en noe ambisiøs og målbevisst tidsplan, stod klare innen fristen.

For WIS med prosjektleder Olav Terøy i spissen har prosjektet gitt mange arbeidstimer. Selskapet har bred industriell kompetanse, og dette har kommet godt med når det største bygget på hele Fjord Base skal opp og stå. Olav tar oss gjennom WIS sine største høydepunkt til byggingen av dette svære prosjektet. Han har hatt ansvar for intet mindre enn: alt av stålarbeid i bygget, ytter- og innervegger, himling, taktekking, yttertak, dører, porter, kjølerom, frys, oksygenrør, rørstøtter, vaskesystem og aluminiums plattformer. For å nevne noe.

Bilde: Her står Olav foran verdens største yngelanlegg, som han selv har vært med å bygge.

Stålarbeidet var det første som kom på plass i bygget, og kan sees på som selve skjelettet, det bærende rammeverket. 168 tonn med stål fra en underleverandør, kom til rett tid, og passet perfektsammen med betongfundamentene til det nye bygget. For å sammenligne vekten med en gjennomsnittlig bil, har vi omtrentlig samme som 90 biler i stålvekt.

Deretter tok Olav fatt på nybruddsarbeid. WIS har aldri før prosjektert innervegger og himlinger i sandwichpaneler slik som i yngelanlegget, oksygenanlegget er også noe av det største vi har prosjektert og montert. Han forteller at læringskurven har vært bratt, men utrolig spennende med så mye å lære underveis.

Det finnes ingen lærebok når man skal bygge et yngelanlegg som er det eneste i sitt slag. Da er det bra med en lokal og dyktig gjeng som har jobbet godt sammen, for å løse hverandre sine utfordringer og nå den ambisiøse tidsplanen for anlegget. Olav trekker frem Vårdal Blikk og Ventilasjon som en god, lokal underleverandør som alltid har levert på tiden.

Med sin lange erfaring og kompetanse hadde Olav også med seg flere yngre WIS ansatte på laget. De jobbet godt sammen og fikk prosjektet i mål innen fristene. I tillegg hjelper det å ha en prosjektleder som kan sy alt sammen. – Nå kan vi dette i WIS også! Avslutter den alltid smilende prosjektlederen.

Se timelaps av bygget som reiser seg her

Del gjerne dette innlegget

Kanskje dette også interesserer deg?

Fjord Base, forsyningsbase, offshore wind, Florø, forsyning, supply, olje og gass