Bilde: Vilde (f.v.), Dan, Iwona og Ingunn er våre dyktige folk på PGS huset. Foto: Photoevent.

Fra Fjord Base betjener PGS logistikken

En novemberdag i 2017 kom gladnyheten om at PGS Geophysical skulle etablere sitt nye hovedlager for seismikkskipene sine her på Fjord Base.

PGS Geophysical er det norske datterselskapet av det store internasjonale seismikkselskapet PGS. Samme måned året etter stod både spesialkai, kontor og lager klare helt vest på basen. Investeringen kom på rundt 100 millioner, og sørget for at Saga Fjordbase ansatte skal drive det globale hovedlageret i minst 10 år.

Bedre lagerløsninger og kaifasiliteter var avgjørende faktorer for flyttingen. Fra basen i Florø forsyner PGS de aktive båtene med seismikkutstyr og tar imot returleveranser fra båtene. I sommer hadde PGS tre seismikkfartøy som opererte på norsk sokkel og da er det naturlig at pit-stop og lignende legges til Fjord Base. I vinterhalvåret er ikke værforholdene gode nok for seismikkinnsamling på norsk og britisk sokkel og flåten flyttes til den sørlige halvkule. Nå i fjerde kvartal har PGS en båt i Brasil, tre båter i vest Afrika, to båter i Middelhavet og en båt i Indonesia.

Bilde: PGS-teamet med Transocean Spitsbergen i bakgrunnen. Foto: Photoevent.

Bakdekket på de største båtene PGS har i flåten er 70 meter bredt og den L-formede kaia på Fjord Base er godt egnet for de spesialbygde seismikkfartøyene. PGS har eget landstrømsanlegg på L-kaien og kan brukes av alle seismikkfartøyene deres. Havneanlegget har også dedikerte områder for større prosjekter på land.

PGS har fire fulltidsansatte på Fjord Base, og hverdagen deres har blitt mer travel gjennom 2022 som følge av høyere aktivitet i seismikkmarkedet.
Seismikkselskapet har fokus på gjenbruk av materiell, og de siste årene har det vært arbeidd med opprydning i samarbeid med enkelte leverandører. Her har de levert utdatert materiell tilbake til samarbeidspartnere, for gjenbruk i annet i marked.

Del gjerne dette innlegget

Kanskje dette også interesserer deg?