En måned med Saga Connect

Saga Connect er vår helt nye digitale løsning som skal revolusjonere hvordan vi gjør tradisjonell logistikk på Fjord Base. Løsningen ble lansert med brask og bam på ONS i Stavanger i august. Det betyr at vi nå legger bak oss litt over en måned med drift. Hvordan har det gått med oppstartsfasen, står det til forventningene og er våre kunder fornøyd med løsningen?

Det er ofte slik, når en lanserer noe helt nytt at uforutsette utfordringer oppstår. Det gjelder også for oss. Men, heldigvis har vi et fremoverlent forbedringsteam som tar alle nye utfordringer på strak arm. Det har derfor blitt minimalt med alvorlige og langvarige hichups og bugs i oppstartsfasen.

89 unike brukere!

Målet med Saga Connect er rett og slett å samhandle bedre. Vi ønsker at alle relevante aktører i klyngen vår skal få den informasjonen de trenger i sanntid. Når aktører på tvers av selskap og ledd i verdikjeden har samme informasjon på samme tid, fjerner det unødvendige telefonsamtaler, e-poster og misforståelser. Det gir alle brukerne innsikt og oversikt, og bidrar til lettere planlegging, helt fra starten. På en måned har vi 19 ulike firma med, og systemet har hele 89 unike brukere. Forbedringsteamet forteller at dette er flere enn de hadde sett for seg i en så tidlig fase. De tror det gir en snøballeffekt når mange vil være med. Da kobler flere og flere seg på, og jo flere vi er sammen – jo gladere vi blir

Fjord Base, forsyningsbase, offshore wind, Florø, forsyning, supply, olje og gass

Bilde: En forsyningsbase på over 1 000 000 kvadratmeter industriareal krever god samhandling og kommunikasjon. Tatt av Arild Solberg

Bedre planlegging helt fra starten

Denis Kaltak er en av Saga Fjordbase sine eminente logistikkplanleggere. I hjertet av logistikken på Fjord Base sørger han for at vi alltid vet hvilke anløp som kommer, hvilken kai de skal ha, hvilket arbeid de skal ha gjort, og hvem av sjåførene våre som stiller på rett sted, til rett tid, med rett transportmiddel. Han forteller at Saga Connect har gjort arbeidet hans enklere og mer oversiktlig. Han får tidligere informasjon om anløpene og kan starte planleggingen før. I tillegg går flere ting automatisk, noe som sparer han for tid og gjør arbeidet mer effektivt.

Når alle forholder seg til ett system, ser vi hverandre bedre. Det gir en bedre forståelse, og allerede nå ser vi at Saga Connect gir oss store logistikkfordeler, forteller Denis.

Helt i østre del av Fjord Base holder SAR til. Sar er en ledende og global avfallshåndteringspartner og med sine 30 ansatte i Florø sørger de for at mottak og håndtering av avfall blir godt ivaretatt. De har vært med i Saga Connect klubben siden oppstart. Hos SAR kan Normann Swensen fortelle at systemet fungerer bra, er brukervennlig og har store fordeler for alle aktører. Noen innkjøringsproblem og små utfordringer har de møtt på veien, men i de tilfellene har han slått på tråden til Markus. Da har forbedringsteamet sitt nyeste ansikt hoppet i bilen og kjørt ut for å bistå og forklare, noe Normann har satt stor pris på.

Bilde: Dette blide ansiktet tilhører Markus, og han er en del av forbedringsteamet. Han stiller gjerne opp dersom det er utfordringer med Saga Connect.

Equinor er den største operatøren på norsk sokkel, og på Fjord Base er rundt 80% av aktiviteten knyttet mot Equinor sine operasjoner. De er med andre ord en viktig aktør, og involvert i mye av baseaktiviteten her. Da er det kjekt at de også har tatt i bruk Saga Connect, og en av deres hyppige brukere er Arve Angelshaug. Han forteller at han har god tro på opplegget, systemet er bra og de er positive til videre bruk. Frem til nå har det fungert som det skal foruten et par bugs i starten, som ble godt håndtert av Mattis og resten av teamet. Arve tror Saga Connect vil bidra til en enklere hverdag for alle når det gjelder informasjonsflyt.

Fremtidens Fjord Base

Dette er et stort steg på veien mot Fremtidens Fjord Base, som skal gjøre oss mer digitale, effektive og bærekraftige. Fremover skal teamet jobbe for enda flere gode og digitale løsninger, og vil ta fatt på ressursstyring og planlegging.

Vil du lære med om Saga Connect? Se lanseringsvideoen som kom i september her

Del gjerne dette innlegget

Kanskje dette også interesserer deg?

Fjord Base, forsyningsbase, offshore wind, Florø, forsyning, supply, olje og gass