Vi introduserer Eivind, vår nye forretningsutvikler på havvind!

Her på Norges største forsyningsbase, Fjord Base har vi over 1.000.000 m² industriareal, hvor investeringene stadig gjøres og arealet utvides. Vi er pekt ut av Vestland Fylkeskommune til ett av 16 områder hvor det virkelig satses på innen det grønne skiftet. Nå skal vi bli en vesentlig aktør innen fornybar energi og bærekraftig industri, og tar store investeringen for å få dette til.

Kraftforsyning fra havvind er peket på som en av løsningene for å skaffe nok fornybar energi, og skal bidra til å dekke både nasjonale og internasjonale behov. I tillegg er havvind er forventet å bli en ny, norsk næring som kan overta etter olje– og gass aktivitet, og gi oss flere ben å stå på i tiden som kommer. På Fjord Base ønsker vi å ta en del av utviklingen på havvind. Vi har en rik historie og sterke verdier, samtidig som vi har areal, kompetansen og erfaringen som kreves for å lykkes.

Derfor er det kjekt for oss å introdusere Eivind Atterås Wiik, som skal lede denne satsingen fra vår side. Han er ansatt i Fjord Base AS som senior forretningsutvikler på havvind. Dette er den første stillingen i sitt felt, og kanskje var det akkurat det som fikk denne Askøymannen til å søke. Han forteller at det virket som en veldig spennende stilling hvor en får være med å utvikle et helt nytt fagfelt. Eivind trives godt i arbeid med utvikling av nye prosesser og teknologi, og fokuserer på verdiskapning i alle ledd.

Bilde: Eivind Wiik er vårt nyeste ansikt, og i denne saken blir du bedre kjent med han!

Nå skal han ukependle fra Askøy, hvor postadressen hans fortsatt her. Han har fire barn, og er alltid på farten. Denne nye forretningsutvikleren driver nemlig både med konkurranseseiling og paragliding. Når han forteller at han ikke liker å sitte stille på fritiden, så tror vi på det! Heldigvis er Florø en bra plass både for aktiviteter til sjøs og til fjells.

Eivind har mange spennende fagfelt bak seg. Opprinnelig er han utdannet som ingeniør innen boring og brønn, og har arbeidet offshore mange år. Han har blant annet jobbet i Transocean og Odfjell, og hatt sine offshore døgn på Snorrefeltet. Det er jo som vi vet, ikke langt fra Florø og forsynes herfra. Han kjente derfor godt til Florø, og har allerede før han startet i jobben et godt nettverk av kjentfolk.

I tillegg har han reist nesten verden rundt, og jobbet mye internasjonalt. Både fjerne Østen, Midtøsten og USA er steder Eivind har hatt sitt virke. Han forteller at han har vært innom mange utradisjonelle steder, så vurderer du en tur til et sted ingen egentlig vil reise – er det Eivind du må spørre om råd. Hans siste stoppested før Fjord Base var i trygg havn hos Wergeland på Sløvåg, hvor han jobbet med ulike utviklingsprosjekt.

Vi er glade for å ha fått Eivind på plass her på Fjord Base,og ønsker han lykke til i den nye rollen!

PS: Eivind kan du treffe på både OTD på Sotra 18. og 19. oktober og Nettverkssamlingen til Hub for Ocean på Sandane 26. og 27. oktober.

Bilde: Paragliding er en av hobbyene til den nye forretningsutvikleren

Del gjerne dette innlegget

Kanskje dette også interesserer deg?

Fjord Base, forsyningsbase, offshore wind, Florø, forsyning, supply, olje og gass