Møt vår baseprofil, Leni

Jeg startet å jobbe her på basen i 1990, og etter 30 år stortrives jeg fremdeles. Det må være det beste kjennetegnet på en god arbeidsplass, smiler Leni Nyvoll Olsbø. Jeg har fått opplevd en fantastisk utvikling av basen, forsøkt å være åpen for nye oppgaver, og ønsket å bidra der det trengs. Med så mange kjekke folk rundt meg må jeg bare trives, ler Controlleren på Saga Fjordbase fornøyd.

Det er litt tilfeldighetene som har ført meg til Florø og basen. Etter videregående på Eid drev jeg og en venninne en liten nærbutikk i Førde i 2 år. Deretter gikk jeg på sekretærskole i Ålesund, og meldte meg inn i Norsk Personal. Etter 14 dager som arbeids- søkende, vart jeg innleid i resepsjonen til Saga Petroleum – og etter et år var jeg ansatt på regnskapsavdelingen.

Allsidig arbeid – brei erfaring
Basen i Florø viste seg å være et veldig godt og positivt alternativ, og her har jeg fått prøve meg på nye og utfordrende oppgaver på flere ulike felt. Min filosofi har vært å bidra der det trengs. På den måten har jeg fått jobbe både som sekretær, på terminalen i varemottak, med økonomi, og nå som Controller på Logistikksenteret.

Ser utfordringene
Leni setter stor pris på å ha kontorplass i tilknytning til Logistikksenteret. Nå sitter jeg i det operative miljøet, og får en mye bedre forståelse for hvordan arbeidet ute i felten foregår, og de utfordringene og problemstillingene som måtte dukke opp. Jeg er ydmyk for, og stolt over den innsatsen som blir utført av sjåfører, formenn, sjauere, og logistikk koordinatorer i både Saga Fjordbase og FTA (Florø- landet Transportarbeiderlag). De stiller i all slags vær, til alle døgnets tider – og er alltid i godt humør. Min jobb som Controller er å kontrollere timer, avstemme og ferdigstille fakturagrunnlag til Saga Fjordbase sine kunder.

Min filosofi har vært å bidra der det trengs.
– Leni Olsbø

Trivsel gir stabil arbeidskraft
Etter alle disse årene, er det litt rart å se at flere av mine kollegaer etter hvert er begynt å pensjonere seg. Husker at jeg opplevde dem som unge da jeg begynte, men det er veldig kjekt å se at det kom-mer yngre krefter inn, som fyller jobbene sine godt. Eierne av basen har alltid vært flinke til å tenke langsiktig. I løpet av de 30 årene jeg har vært på basen, har det vært opp- og nedgangstider i oljebransjen. På tross av dette har ledelsen ivaretatt sine ansatte, og beholdt kompetansen.

Det har vært satset friskt på nye områder, og basen har ekspandert. Vi blir tatt godt vare på og HMSSK (helse, miljø, sikkerhet, sikring og kvalitet) er alltid i høgsetet, forteller Leni. For meg er trivselen på arbeidsplassen helt avgjørende, og jeg gleder meg til å gå på jobb hver eneste dag. Gode kollegaer og godt arbeidsmiljø er en viktig faktor for at basen er en så god arbeidsplass – og at mange av oss har vært her så lenge.

For meg er trivselen på arbeidsplassen helt avgjørende – og jeg gleder meg til å gå på jobb hver eneste dag

Friluftsliv og trim
52-åringen med 30 år bak seg på basen er bosatt på Krokane med mann og 3 barn, og har vært aktiv på ulike områder da barna drev med fotball og handball. Sammen med 2 andre damer drifter hun styrketrening for voksne i gymsalen 2 dager i uka. Ellers er hun en ivrig bruker av Brandsøyåsen, og liker seg på tur med familiens fuglehunder i fjellet. Barndomshjemmet i Ålfoten er en viktig samlings-plass for familien, og her får vi fin avkobling, smiler Leni. Naturen og fjellene hjemme i Ålfoten er viktige for meg, og de bruker vi mye.

Tekst: Anita Øygard
A til Å Grafisk Design og Media

Flere nyheter